Lovastábor élmények

LOVAS ÉLMÉNYEK: RÓLUNK . .. NEKTEK....

Vajon a Geréby Kúria szó hallatán mi jut eszetekbe először? Esküvő? Lovaglás? Csapatépítés? Remek konyha? Csodálatos természeti környezet? Vendégszeretet?

Igen, nálunk meghatározó szórakozás, sport és élményelem a lovaglás. Lovastáborokat szervezünk kicsiknek és nagyoknak, kimondott lovas csomagajánlatokat készítünk, van lehetőség lovaskocsikázásra, illetve alkalomszerűen is várjuk a vendégeket egy jó kis átmozgató tereplovaglásra a többhektáros Geréby Kúriát övező fás-bokros-virágos-pázsitos területünkön, ahol akár még őzekkel is találkozhattok. Külön öröm számunkra, hogy rossz időben is tudunk alternatívát ajánlani, hiszen fedett lovardánkban bármikor tudtok lovagolni.

A lovastáborok minden évben szinte kivétel nélkül teltházzal futnak, legyen az tavaszi, nyári vagy téli tábor. Sok pozitív visszajelzést kapunk és annak külön örülünk, hogy a táborok nagy részében visszajáró vendégek is vannak.

Az alábbiakban egy vendégvisszajelzést olvashattok , ne feledjétek lovastáborok idén is lesznek több alkalommal is ( http://lovastaborok.hu/)

" Szeretném röviden leírni azokat a tapasztalataimat, melyet egy hét alatt átéltünk a Geréby kúria ölelésében.

Egy kedves mosolygós, mélykék szempár, e gyönyörű környezetben fogadott bennünket vasárnap délután.

Kis családom odahaza még nagyon kétkedve fogadták elhatározásomat, nehezen is álltak mellém, hogy az idén nem megyünk messze otthonról, mindössze 118 km-t kell megtennünk Lovasberénytől, és a tengerparton való henyélés helyett bizony lovagolni fogunk egy héten át.

Megérkezéskor az idő borongós, esőre hajló volt, és az is maradt egész héten, de ez nem hogy nem zavart bennünket, hanem még üdébbé tette az itt létet, könnyebbé a lovaglást embernek, állatnak egyaránt.

Ha egy mondatban kellene összefoglalnom az itt létet, akkor ennyit írnék: Egy héten át tartó szüntelen sport, lovaglás, tenisz, jóga, izzadság, ló szag, csupa szív, mosolygós emberek gyengéd figyelme és gondoskodása, finom ételek, rengeteg nevetés, tanulás, fejlődés, dicséret és a kitartás próbája.

Már hétfőn névről ismertük a 30 ló többségét, élettörténetüket, hála Endre kedves és nyitott, tanításra termett egyéniségének.

Őt aztán volt módunk közelebbről is megismerni, megtudtuk, hogy milyen következetes és szigorú, ha a lovakról, és lovasok biztonságáról van szó.

Kijavított, ha valamit rosszul csináltunk, ránk szólt, ha a ló egyedül maradt, utánunk szaladt, ha valami hiányzott. Neki, és a többi lovászfiúnak hála, egy hét alatt mindannyinkból lovas lett, aki tudja a ló részeit, tudja, hogy kell lovat ápolni, kefélni, nyergelni, bekötni, etetni a lovakat. Közben pedig ki nem fogyott a viccekből, kedves beszólásokból, élcelődésből, fáradhatatlan volt, és bizton merem állítani, hogy egy fantasztikus embert ismerhettünk meg személyében!

A lovász fiúk soha nem voltak velünk utálatosak, nem néztek unottan vagy csúnyán, fáradtan is mindig mosoly csillogott szemükben és mindig végtelen szeretettel és türelemmel bántak velünk.

Gábor, a fiatal csillogó szemű, fantasztikus ügyességű, 20 éves lovász legény bizony az én 16 éves Lilla lányom szívét és megérintette, már hajnalban kiment az istállóba a lovakat almozni, takarítani és délután se jött be hamarabb, hogy a fiú közelében lehessen, beszélgethessenek, nevethessenek, örüljenek az életnek.

Robi és Laci, a két kitartó, végtelen türelemmel megáldott férfi volt a kezdők támasza, akik minden pillanatát figyelték a lovon ügyetlenkedő kezdőknek, kijavítva a hibáikat, segítve fejlődésüket, egyensúlyérzéküket.

A lovak közelsége, e nagyszerű társa, barátja az embernek nagyon megérintett mindenkit közülünk. A ló alázata, melyet e törékeny, gyenge lény- az ember felé tanúsít, mindenki számára jó példája az önzetlen szeretetnek és kitartásnak, a mindhalálig küzdelemnek.

Köszönjük nektek fiúk, hogy veletek lehettünk, köszönjük a széna friss illatát, a lótrágya gőzét, a mindig makulátlanul tiszta lovakat és istállót, a csodás túrákat, a rengeteg tudást, amit átadtatok nekünk, a szeretetet, az alázatot és a türelmet, a felejthetetlen pillanatokat!

A délelőtt néha lovaglással kezdődött, máskor tenisszel, hisz nem csak egy sportot űztünk, hanem rögtön többet is.

Meglepetés volt számunkra, hogy Szabolcs és Balázs, két kitűnő teniszedző is kitartóan oktatja csapatunkat, mindenkinél mesés fejlődést érve el pár nap alatt, felébresztve kedvünket e csodás sport iránt. Külön jó volt a párosítás a lovaglással azért is, mert teljesen más izmokat mozgatott meg és így ki is lazított bennünket egy egy kemény lovas edzés után.

Dr. V.E. "